Acasă la mine (@my place)

Adevărul o să vă facă liberi, dar înainte de asta o să vă supere rău de tot. :) restul e poveste. The truth will set you free, but first it will hurt your bones.

Perfect adevarat


Frunzaream astazi email-urile de pe contul profi si-mi sare un titlu in fata – pontul zilei “De la piraterie la haiducie anti-monopol”. Bine ca cineva se sesizeaza si mai si comenteaza pe portalul Banii Nostri faptul ca producatorii de soft-uri au preturi exagerat de mari! E foarte adevarat ca, daca vom continua sa cumparam produsele marilor companii deja consacrate, riscam sa cream si pe segmentul produselor alimentare un monopol.

Am primit zilele trecute in cutia de scrisori un pliant cu noile oferte ale unui retailer de electrocasnice. Ce mi-a sarit in ochi: pe ultima pagina erau doua oferte aproape identice ca pret-un notebook si pachetul Windows 7, pentru cei dispusi sa foloseasca sistemul de operare cu licenta. Nu vi se pare ceva in neregula aici? Un sistem de operare pe un banal CD sa coste cat calculatorul personal? Mie mi se pare absolut revoltator, mai ales ca furnizorul se afla intr-o pozitie de forta, reprezentand un veritabil monopol pe piata. Cum nu poti profita de concurenta asteptand scaderea preturilor, copierea softului devine un gest de haiducie moderna, in care utilizatorul unor programe-pirat ia de la bogati (Microsoft) dand la saraci, adica siesi. Cat timp nu vor descoperi decenta in preturile de oferta, nu cred ca furnizorii de soft au dreptul sa se planga de piraterie. A, sa nu uit, toti cei care cumparati totusi programe de la Microsoft preferand sa ocoliti varianta contrafacerii meritati titlul de mare filantrop, cu care se impopotoneaza deocamdata doar Bill Gates. Daca voi nu ati fi fost dispusi sa aruncati din buzunar sume aberante pentru softurile sale nici mister Gates nu s-ar mai fi gandit sa investeasca o modesta parte din averea personala pentru opere de caritate.

Continuarea aici.

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: